Vi passer på miljøet

De sociale og miljømæssige påvirkninger relateret til tekstilindustrien er veldokumenterede, og vi er klar over, at vores aktiviteter inden for arbejdstøjsindustrien har negative påvirkninger. Brugt arbejdstøj kan dog bruges til væsentlig mere, en man egentlig regner med. Hos J.A.K. Workwear har vi et samarbejde med NewRetex, for at sikre den mest miljøvenlige sortering af brugt arbejdstøj.


Vi skal ikke alene bruge vores ressourcer på en mere hensigtsmæssig måde, men også blive bedre til, at bruge ressourcerne igen og igen. Sammen kan vi gøre en forskel og bidrage til at reducere CO2 udledningen. Ønsker du at gøre en forskel, og forvandle gammelt og brugt arbejdstøj til nye materialer, og dermed mindske klimapresset sammen med os?

[object Object]

Erhverv og industri har et fælles ansvar, for at gøre både produktionen og forbruget langt mere miljøvenligt. Gennem et cirkulært loop hos NewRetex, kan vi sikre, at bruge tekstiler får et nyt liv. Det brugte arbejdstøj bliver indsamlet og sorteret, så de kasserede produkter kan genanvendes

Der produceres i stigende grad mere og mere tøj, og jordkloden har for alvor svært ved at følge med. Det stigende tøjforbrug har store konsekvenser for både miljø, klima og dermed også de kommende generationer, og det gælder derfor om, at passe godt på jordens ressourcer, på den mest hensigtsmæssige måde – men også blive bedre til at genbruge ressourcerne. 

I samarbejde med NewRetex arbejder vi derfor ihærdigt på at komme industriens ressourcespild til livs, da vi som virksomheder har det største ansvar for at gøre vores branche så miljøvenlige som overhovedet muligt.  Et godt kig på vores aktiviteter har vist os, at sociale påvirkninger er mest udbredte i fabrikationsanlæggene, mens miljøpåvirkninger forekommer i produktions-, transport-, emballerings- og brugs-/slutbrugsstadierne af vores produkter. Målet med vores CSR-arbejde er derfor, at reducere sociale og miljømæssige påvirkninger i hele vores drift, med særligt fokus på produktionen af ​​vores produkter.

[object Object]

Hvordan foregår genanvendelsen?

Første step i det cirkulære loop er at indsamle den brugte arbejdsbeklædning. Arbejdstøjet sendes derefter til vores samarbejdspartner NewRetex i Bjerringbro. Indsamlingen kan foregå på flere forskellige måder, og vi tager derfor en snak om, hvilken løsning, som er bedst for jer.


Når arbejdstøjet er indsamlet og sendt afsted til Bjerringbro, vil det blive sorteret og bearbejdet på NewRetex’ sorteringsfaciliteter. Arbejdstøjet, som kan blive genanvendt, bliver omdannet til blandt andet fibre, der kan anvendes til nye tekstilproduktioner eller til isoleringsmateriale i f.eks. byggebranchen og bilindustrien.


Det brugte arbejdstøj får nu muligheden, for at blive genanvendt. De brugte tekstiler får derved et nyt formål, og materialer, som førhen er blevet kasseret, får en længere livscyklus.

Kom i gang med at genanvende jeres arbejdsbeklædning i dag.

Vores arbejde med at producere mere miljøvenligt er derfor kontinuerligt, og vi engagerer eksterne konsulenter til at overvåge markedet for ny udvikling og hjælpe os med at nå vores mål. Vi har stor tillid til vores partnerskab med NewRetex, og vi ved, at sammen med vores kunder, kan vi øge levetiden på vores varer. Ønsker I derfor en miljørigtig affaldssortering af jeres brugte arbejdstøj, så står vi klar til at hjælpe jer, med den mest optimale løsning for lige netop jeres virksomhed.


OBS: Tøjet der indleveres skal være vasket og rent. Sikkerhedssko og PPE er ikke en del af Recycle Workwear. Vi kan derfor ikke tilbyde Recycle Workwear af disse dele, og det er derved udelukkende brugte tekstiler.

[object Object]

Har du brug for hjælp?


Vores kvalificerede medarbejdere sidder klar til at hjælpe dig med det samme.

Må vi ringe til dig?

Udfyld formularen med dine oplysninger, så vi kan kontakte dig hurtigst muligt. Kontakt os i dag!

Kontakt mig på telefon
Kontakt mig på E-mail